P.Ç. 1 |
Hayvan tür ve ırklarının yapısal, işlevsel ve davranış özelliklerini tanır yetiştirme, bakım ve besleme yöntemlerini sınıflandırır ve yorumlar. |
P.Ç. 2 |
Hastalıkların etiyoloji ve epidemiyolojilerini hatırlar ve ayırt eder tanı ve tedavi protokollerini belirler. |
P.Ç. 3 |
Korunma ve tedavi amacıyla kullanılacak kimyasal ve biyolojik maddeler ile ilişkili temel bilgileri sıralar. |
P.Ç. 4 |
Hayvan ırklarının verimlerini değerlendirir seleksiyon, melezleme ve suni tohumlama bilgisini tekrarlar işletmeler için yönetim planları tasarlar. |
P.Ç. 5 |
Hayvansal gıdaların hijyenik üretim, imalat ve tüketim aşamalarına kadar olan süreçteki teknoloji bilgisini hatırlar. |
P.Ç. 6 |
Veteriner hekimliğe ilişkin mevzuatı bilir ve yorumlar hayvan ve hayvan sahiplerinin hakları konusunda bilgiyi tanımlar. |
P.Ç. 7 |
Hayvancılık ve hayvansal gıda üretimi yapan işletmeleri yönetir bakım-besleme protokollerini hazırlar ve kullanır biyogüvenlik önlemlerini alır. |
P.Ç. 8 |
Hayvan hastalıklarını klinik olarak tanır, tanı materyallerini yetkili laboratuvarlara gönderir, gerekirse test eder ve tedavisini yapar. |
P.Ç. 9 |
Hayvan sağlığı ve hayvansal üretimle ilgili verileri analiz eder ve yorumlar hayvansal gıdaların sağlık kontrolünü yapar gerekirse araştırma projelerine katkıda bulunur. |
P.Ç. 10 |
Yetki ve sorumlulukların farkında olarak meslek bilincine sahip olur. |
P.Ç. 11 |
Bireysel ve grup çalışmalarında sorumluluk alır ve görevlerini yerine getirir. |
P.Ç. 12 |
Bilimsel bilgiyi üretme ve kullanım metotlarını kavrar ve eleştirel yolla değerlendirir. |
P.Ç. 13 |
Alanıyla ilgili yeni bilgi ve bilgi kaynaklarını belirler ve hayat boyu öğrenim etkinliklerine katılır. |
P.Ç. 14 |
Halk ve hayvan sağlığı ile ilgili kurullarda çalışır ve etkinlikler düzenler. |
P.Ç. 15 |
Meslek kurul ve kuruluşlarında görevler alır toplum yararına sosyal projeler planlar ve uygular. |
P.Ç. 16 |
Mesleki gelişimini devam ettirecek ve sosyal ilişkiler kurabilecek düzeyde en az bir yabancı dili bilir ve teknolojik araçları kullanır. |
P.Ç. 17 |
Hekimlik mesleğinin gereği olan etik değerlere sahiptir hayvan ve hayvan sahibinin haklarını tanımlar hayvan kullanım etiği ve refahını gözetir. |
P.Ç. 18 |
Çalışma ortamının iş güvenliği kavramlarına dikkat eder, uygulama ve savunma yeterliliğine sahip olur. |
P.Ç. 19 |
Veteriner hizmetleri ile ilgili güncellenen mevzuatı kullanır Veteriner halk sağlığı, zoonozlar ve çevre konularında duyarlıdır. |
P.Ç. 20 |
Mesleki olay ve olguları bilimsel teknik ve yöntemleri kullanarak analiz eder, sonuçları yorumlar ve çözüm natifleri sunar. |