"Geleneği Gelecekle Buluşturan Bir Dünya Üniversitesi"
Kalite
Araştırma
İç Kontrol
Mevzuat
Sektörel Hizmet
Katalog
English

Bologna

  • Bologna
  • BİRİMLER
  • KOMİSYON ÜYELERİ
  • DOKÜMANLAR
  • İLETİŞİM

Anestezi

  1. Önlisans

  1. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (Meslek Yüksekokulu)
  2. Tıbbi Hizmetler ve Teknikler (Bölüm)

Birimler

  • HAKKINDA
  • PROGRAM ÇIKTILARI
  • DERSLER
  • TYYÇ-PROGRAM ÇIKTILARI(P.Ç.) İLİŞKİSİ
HAKKINDA

Amacı: Anestezi uygulamalarında ihtiyaç duyulan yardımcı teknik personelin yetiştirilmesidir. İki yıllık eğitim süresince öğrencilere anestezi, yoğun bakım ve ağrı ünitelerindeki uygulamaların teorik ve pratik alt yapısının oluşturulması, anestezi ve yoğun bakım ünitelerinde kullanılan cihazlara ilişkin teknik bilgilerin verilmesi, kardiopulmoner resüsitasyon konusunda deneyim kazandırılması amaçlanmıştır.

Program Dili:
Türkçe

Program Tanımı: Anestezi teknikeri her türlü ameliyat için hastanın uyutulması sırasında bir Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı eşliğinde ya da yönlendirmeleri doğrultusunda anestezi işlemlerinin güvenli bir şekilde başlatılması, sürdürülmesi ve sonlandırılması için gerekli işlemleri yapan/yapma becerisine sahip olan sağlık teknikeridir.

Kabul ve Kayıt Koşulları: Türk öğrenciler için, öğrencilerin, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan seçme sınavına girmeleri zorunludur. Öğrenciler, bu sınavdan aldıkları puana (YGS) göre, ÖSYM tarafından tercihleri doğrultusunda bu programlara yerleştirilirler. Meslek lisesi mezunları alanlarıyla uyumlu ön lisans programlarına sınavsız yerleştirilirler. Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) sonucunda o öğretim yılında Üniversitenin ilgili birimine merkezi yerleştirme sistemi ile yerleştirilmiş olması gerekir.

Önceki Öğrenmenin Tanınması: Programa yatay geçiş yoluyla gelen veya daha önce başka üniversitelerde öğrenim görmüş olan öğrenciler, bu kurumlarda alıp başarılı oldukları derslerden Yönetim Kurulu kararı ile muaf tutulurlar.

Mezuniyet Şartları: Bir öğrencinin kayıtlı olduğu programdan mezun olabilmesi için o programda öngörülen mezuniyeti için gerekli olan dersleri almış ve başarmış olması, 120 krediyi tamamlaması uygulamaları, staj ve benzeri çalışmaları başarı ile tamamlaması ve mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir.

Ölçme ve Değerlendirme Esasları: Öğrencinin bir dersten başarısı, o dersin ara sınavının % 40ı ile yılsonu sınavının % 60ının toplamı dikkate alınarak verilen harf notuna göre belirlenir. Öğrencinin bir dersten başarılı sayılabilmesi için aldığı harf notunun en az CC olması gerekir.

İstihdam Olanakları: Programdan mezun olanlar, kamu ve özel sektörde yer alan sağlık kurum ve kuruluşları bünyesinde çalışabilirler.

Üst Derece Programlara Geçiş: Önlisans eğitimini tamamlayan adaylar, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavına girerek ÖSYM tarafından belirlenmiş lisans programlarına başvurabilirler. Tercih Yapılabilecek Lisans Programları: -Acil Yardım ve Afet Yönetimi, -Hemşirelik, -Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri

 

MİSYON

Sağlık sektöründe faaliyet gösteren kurum/kuruluşlarda çalışmak üzere, mesleki bilgi ve beceriyi edinmiş, sektörün ve piyasa koşullarının gereklilikleri dahilinde sahip olunması gereken yetkinliklerle donanmış, güncel gelişmeleri takip edebilme hız ve kabiliyetine sahip, sürekli gelişim ve öğrenim hedefleri doğrultusunda en iyi hizmetin gerçekleştirilebilmesi amacıyla hareket edebilen, dinamik, ileri görüşlü, iletişim kurma ve sürdürme becerileri yüksek, analitik yönü kuvvetli, takım çalışmasına yatkın, mesleğin gerektirdiği etik değerlere saygılı, ulusal değerlerimize ve Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı çağdaş bireylerin yetişmesine katkı sağlamaktır.

VİZYON

Eğitim kalitesini yükseltmek amacı ile ileri eğitim teknikleri kullanarak ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilecek eğitim standartlarına ulaşmak ve kendi alanlarında uluslararası düzeyde bilgi seviyesine ulaşmış, evrensel değerlere saygılı, değişim ve yenilikçiliğe önder olan kaliteli ara eleman yetiştirmektir. Sağlık sektörü ihtiyaçları doğrultusunda öğretim elemanı ve fizik mekan yeterliliği ölçüsünde yeni tıbbi tanı ve tıbbi bakım programları geliştirmektir.

Rektörlük

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, Alaeddin Keykubat Yerleşkesi, Akademi Mah. Yeni İstanbul Cad. No:369 Posta Kodu:42130, Selçuklu-Konya / TÜRKİYE.

İLETİŞİM

  • 0(332) 223 80 00
  • 0(332) 223 80 01

Kampüs Santral

  • 0(332) 241 00 41
  • 0(332) 223 82 65
Copyright © Selçuk Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 2018